Baiatul si dragonul – Poveste psihoterapeutica

1.11

Ion era un baietel care nu avea suficienta incredere in el si care in fiecare seara obisnuia sa se joace cu dragonul sau de plus, pe care-l botezase „Foc”.

Intr-o seara, dupa ce baiatul pronunta o formula magica dintr-o carte, dragonul de plus prinse viata. Foc ii povesti baiatului stupefiat ca, daca vrea sa ramana un dragon cu viata, trebuie sa treaca prin mai multe incercari.

Imediat Ion spuse ca el nu este capabil sa rezolve situatii dificile, dar dupa multe discutii din care intelese ca nu exista alta posibilitate ca sa-ti salveze iubitul dragon, se hotara sa incerce.

Ion porni la drum alaturi de dragon care-i darui un arc cu sageti fermecate. Dupa o ora de mers, nu intampina nici o dificultate, ceea ce-l facu pe Ion sa aiba mai multa incredere in el.

Dar, ceea ce Ion nu observase, era o ceata de lupi flamanzi ce-i urmareau de ceva vreme.

Obosit, Ion hotara sa se opreasca putin sa-si mai traga sufletul. Dintr-o singura saritura, seful lupilor il tranti pe baiat la pamant. Ion tipa puternic si dupa mai multe incercari reusi sa dea lupul la o parte. Un urs care trecea pe acolo, vazu toata scena si puse haita pe fuga. Baietelul ii multumi din suflet ursului care se oferi sa-l insoteasca in aceasta misiune, dar Ion refuza, spunand ca se intoarce acasa pentru ca nu mai este in stare sa continue.

„Poftim, tine aceste ghiare din labele mele si ele te vor ajuta sa-ti indeplinesti dorinta, iar daca vei fi in pericol ele te vor salva.”

Ion accepta si porni repede mai departe pentru ca odata cu rasaritul soarelui, magia disparea. Porni deci, tot mai decis sa-si atinga scopul. Zgomotele noptii il speriara teribil, dar stranse ghiarele ursului intre degete si-si vazu de drum.

Un rau tumultuos ii bloca drumul. Curajos, Ion se arunca in apa, dar un rechin se apropie furios de el. Fara sa stea pe ganduri, Ion scoase arcul si trase in rechin. Sageata magica il nimeri si rechinul se transforma intr-o testoasa uriasa care il transporta pe malul celalalt.

Dupa o bucata de vreme, baiatul se trezi la poalele unui munte urias. Se uita in jurul sau si vazu ca se afla in tara dragonilor. In jurul sau se aflau o multime de arbori vigurosi, cu exceptia unuia pipernicit.

Instinctiv baiatul se simti atras de acest arbore. Deodata vazu in varful sau o frunza neobisnuit de stralu-citoare. Se catara si o rupse si instantaneu aceasta se transforma intr-o pudra magica, iar dintr-un nor de fum cobori dragonul sau. Imediat dragonul il imbratisa si-l felicita pentru curajul si tenacitatea sa, care i-au salvat viata.

Ion a invatat de la prietenul sau ca, daca vrei cu adevarat un lucru, il vei obtine, desi uneori acest lucru nu e usor. Din acel moment, Ion nu a mai spus niciodata ca nu este capabil sa rezolve ceva si a fost tare mandru de asta.

  1. a) indicatii terapeutice:

              – abandon in fata unei greutati;

  1. b) efecte dorite

            – stimularea increderii in sine;

           – ajutarea cuiva care se crede incapabil;

          – constientizarea potentialului propriu;

Povestea terapeutica – Maria Dorina Pasca 

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

 

Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.