Caldura din inima mamei

Mother with daughter in the park

Poate cea mai mare din minunile pe care Dumnezeu le-a facut si le savarseste pana astazi este legata de faptul ca a creat pe lume mamele. Dragostea din inima mamei seamana cel mai mult cu iubirea pe care ne-o arata Dumnezeu.

Ea atinge niste cote de daruire neinchipuite pentru ratiunea noastra. Nascatoarea de Dumnezeu este Maica Domnului Iisus Hristos, dar si Maica Bisericii, a tuturor ce i se arata fii vrednici prin credinta in Fiul sau.

Maria este cea mai slavita si binecuvantata intre toate mamele care s-au nascut si se vor naste vreodata pe pamant. Caldura inimii ei face de nepatruns intunericul si tristetea pacatului care ne impresoara.

         Se povesteste intr-o fabula ca, frigul a ramas surprins auzind cum o pasare canta in plina iarna.

– Unde ai petrecut noaptea?, o intreba frigul.

– Intr-un staul, unde boii au suflat de am putut sa ma incalzesc si eu, raspunse pasarea. In noaptea urmatoare, frigul s-a inasprit atat de tare, incat boilor si asinilor le ingheta respiratia. Iar frigul, care credea pasarea deja moarta, auzi, spre surprinderea sa, ca aceasta continua sa cante.

– Bine, dar unde ai fost noaptea trecuta?, intreba din nou frigul.

– Intr-o pestera, unde s-au adapostit niste oameni si au aprins un foc.

Dar in urmatoarea noapte pestera se transforma intr-un adevarat congelator. Frigul ramase si mai mirat, cand, a doua zi de dimineata, trilurile pasarii sunau si mai zglobii.

– Inca nu ai murit de ger? Unde ti-ai mai gasit adapost, o intreba cu rautate hainul frig.

– Langa inima unei mame care-si strangea in brate copilul.

      Un proverb arab spune ca „Dumnezeu, neputand fi prezent in toate partile, le-a pus in lume pe mame” 

Asadar, pentru cei care mai aveti mame aici pe pamant , nu doar in gand, iubiti-le, vizitati-le,multumiti-le , vegheati-le batranetile, faceti-le viata mai frumoasa . Sa nu fim zgarciti cu gesturi pe care le avem la dispozitie :un zambet, o floare, o  imbratisare calda, un sarut, un telefon, o felicitare , dar nici cu acele cuvinte minunate : „MULTUMESC ” , „TE IUBESC „, „IARTA-MA”.  Daca facem asta , cu siguranta vom fi  mult mai fericiti si impliniti . 

S-apoi fie vorba intre noi , copiii de mame, toate mamele care sunt inca cu noi aici pe pamant sunt mame de nota 10, iar cele care sunt deja sus la stele sunt mame de nota 10+.

Iubiti-va mamele,respectati-le, pretuiti-le mult mai mult pentru ca  vine o zi cand veti da orice ca sa le mai aveti langa voi, macar o clipa! 

Sursa: http://prietendevremerea.ro/

Va multumesc,

Psiholog Aina Blagoi

Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.