Despre cei cu suflet veritabil

111

In realitate, nu este asa de important cine esti, ci daca exista cineva gata sa te pretuiasca asa cum esti, cine te va primi pentru ceea ce prezinti cu adevarat. Doar numai acela care vine la tine, cand toata lumea te paraseste si este prietenul tau adevarat. Iar in continuare a acestui adevar o mica istorioara.

Vanzatorul unui mic magazin a atasat un anunt la intrare „Sunt pisoi ii vanzare.” Aceasta inscriptie a atras atentia copiilor, si dupa cateva minute a intrat in magazin un baietel. Salutand vanzatorul, el timid a intrebat despre pretul unui pisoi.

– De la 10 la 30 de lei , – a spus vanzatorul.

Oftand, copilul a scos din buzunar un mic portmoneu si a inceput sa-si numere „comoara!”

– Eu am doar 2 lei acum, – a spus el trist. -Va rog, pot sa ma uit doar la ei – a cerut el vanzatorului.

Vanzatorul i-a zambit si a scos o cutie mare in care erau mai multi pisoi draguti.

Odata ajunsi in libertate pisoii meunand s-au imprastiat in diferite parti. Doar unul dintre ei,

dintr-un un motiv oarecare, ramase in urma. Si intr-un mod ciudat isi tragea piciorul din spate.

– Spuneti-mi, ce este cu el? – a intrebat baietelul.

Vanzatorul i-a spus ca acest defect il are din nastere. – Asta e pentru toata viata, asa a spus veterinarul. – a adaugat el.

Baiatul a devenit brusc mai agitat.

– Anume pe acesta as vrea sa-l procur.

– Ce ai, razi de mine? Acest animal din pacate nu e bun de nimic, este defect. La ce iti trebuie asa? Cu toate acestea, daca esti atat de plin de compasiune, apoi ia-l drept cadou, asa ti-l dau – a spus vanzatorul.

Apoi, spre surprinderea vanzatorului, expresia fetei baiatului s-a schimbat.

– Nu, nu vreau sa-l iau asa – cu o voce incordata a spus copilul.

– Acest pisoi costa la fel ca si ceilalti. Si eu sunt dispus sa platesc pentru el pretul intreg. Eu voi aduce banii – a spus el cu fermitate.

Uimit privind copilul, inima vanzatorului s-a inmuiat.

– Fiule, tu nu intelegi totul. Aceast biet pisoi nicicand nu va fi capabil sa alerge, sa se joace si sa sara, ca si alti semeni ai sai.

La aceste cuvinte, baiatul a inceput sa-si ridice pantalonii la piciorul stang. Si atunci vanzatorul surprins a vazut piciorul mutilat al copilului, sprijinit in cercuri de metal.

Copilul l-a privit pe vanzator.

-Nici eu deasemenea, nu sunt capabil sa fug si sa sar. Si acest pisoi are nevoie de cineva care sa-l inteleaga, cat ii este de greu, si sa-l sprijine – vocea baiatului incepu sa tremure.

Omul din spatele tejghelei incepu sa-si muste buzele. Lacrimile i-au umplut ochii … Dupa o pauza, el s-a fortat sa zambeasca.

 – Fiule, eu ma voi ruga ca toti acesti pisoi sa aiba asa stapani minunati ca tine.

P.S.Principalul este sa fim sanatosi spiritual, avand un suflet si o inima buna, ca a acestui copil, si atunci un neajuns de ordin fizic nu te face mai rau, ci doar subliniaza sinatatea si lumina sufletului tau.

Iar cei cu handicapuri sufletesti – cei cinici si brutali, obisnuiti sa mearga peste capuri si sa-i deteste pe cei slabi, indiferent de cat de mult vor vorbi despre toleranta lor pretinsa, vor ramane singuri pentru totdeauna persoane cu handicap.

 Sursa: http://altarulcredintei.md

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.