Fiecare copil este oglinda familiei in care traieste

11933398_892046587549277_708311903913499350_n

Tu faci atmosfera. Daca gandesti pozitiv, il inveti si pe copilul tau sa faca la fel. Copilul e ca un burete care absoarbe tot ce are in jurul sau. De exemplu, daca pe covorul proaspat curatat tocmai ti-a spart copilul un pahar plin cu suc, si cioburile s-au raspandit in toata casa, iar sucul… probabil ca nu va mai iesi la spalat, ce faci?

TU, adultul, parintele, esti cel care creeaza atmosfera din casa, esti cel care face sa rasune casa de rasete sau de plansete. Tu esti cel care impune starea de spirit. De exemplu, daca pe covorul proaspat curatat tocmai ti-a spart copilul un pahar plin cu suc, si cioburile s-au raspandit in toata casa, iar sucul… probabil ca nu va mai iesi la spalat, ce faci? Incepi sa tipi la copil, sa-l faci cu ou si cu otet… sau ii spui „nu-i nimic, lasa ca o sa strang eu cioburile si o sa curat covorul; nu-i nimic, se mai intampla..”?

Tu faci atmosfera. Daca gandesti pozitiv, il inveti si pe copilul tau sa faca la fel. Copilul e ca un burete care absoarbe tot ce are in jurul sau. Ganditi mereu pozitiv! Luati si scoateti in evidenta partea buna a lucrurilor, partea frumoasa a intamplarilor si a oamenilor.

(Michiela Poenaru, Eu te-am facut, eu te omor, Editura Coresi, pp. 122-123)

Sursa:http://www.doxologia.ro/familie/sfaturi-utile/fiecare-copil-este-oglinda-familiei-care-traieste

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

Facebook Comments Box

Un comentariu:

  1. Eu nu mai am copii mici, sint adulti reusiti care au invatat de la mine sa gindeasca pozitiv.M-as bucura insa acum sa pot invata si alti parinti sa stie cum trebuie sa se ocupe de copii pentru a fi niste adulti reusiti.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.