Folosirea excesiva a calculatorului si mobilului duce la amputare afectiva

000000000000.4

Folosirea excesiva a calculatorului si a telefonului mobil, fara un echilibru intre activitatile fizice si mentale, duce la instrumentalizarea oamenilor, deformarea creierului si amputarea afectiva a generatiilor viitoare, a declarat, luni, prof. dr. Dafin Muresanu din Cluj.

“Daca nu exista un echilibru intre anumite tipuri de activitate, este ca si in plan fizic – daca ajungi sedentar, se restructureaza tot organismul. Daca ai numai un anumit tip de activitate si nu combini tipurile de activitate si la nivelul creierului, creierul se deformeaza, de fapt”, a spus Dafin Muresanu, presedintele Societatii de Neurologie din Romania (SNR) si al Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplesticitatii (SSNN), citat de Mediafax.

El a spus despre calculator ca “este benefic pana la un punct”, intrucat dezvolta anumite capacitati ale creierului, insa “copiii care folosesc calculatorul intensiv nu sunt mai destepti, poate ca sunt mai priceputi, dar uneori este afectata partea emotionala”.

“Acest lucru va fi pe nota de plata pentru generatiile viitoare. Vorbim de amputarea afectiva, lucrul si interactiunea scazuta cu semenii, dimunuarea calitatii reale a vietii”, a mai spus Muresanu, la Scoala Internationala de Vara de Neurologie, ce are loc in perioada 30 iunie – 4 iulie la Eforie Nord.

Doctorul a precizat ca nu este recomandata renuntarea la citit, la scrisul de mana sau la interactiunea cu oamenii, in favoarea cantonarii in zona calculatorului.


Conform sursei citate, un alt pericol al societatii moderne, recunoscut tot mai des prin cercetariinternationale, o reprezinta folosirea in exces a telefoanelor mobile. “Telefonia mobila, prin aceste sisteme de campuri care ne ajuta in comunicare, a virusat viata personala. Orice exces de radiatii, tot mai dense, tot mai puternice, pot provoca de la dureri de cap, anxietate, stari depresive, pana la patologii organice”, a precizat profesorul Muresanu.

Astfel, copiii care utilizeaza de mici telefonul mobil si calculatorul pot dezvolta tulburari de comportament, de intelegere, de comunicare si de integrare.

Sursa: monitorulcj.ro

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.