Invatatorul i-a rugat pe elevi sa scrie numele oamenilor pe care ii urasc… O pilda inteleapta!

0.4

Intr-o zi invatatorul i-a rugat pe elevi sa scrie numele oamenilor, pe care ii urasc, pe o foaie. Dupa ce au terminat, el le-a spus ca in urmatoarea zi sa aduca la scoala o punguta cu rosii, ale caror numar sa corespunda cu numarul numelor de pe lista.

Unii copii au adus 2 rosii, iar altii — cate 3, 5 sau chiar 10 rosii.

Dascalul i-a rugat pe elevi sa poarte rosiile cu sine pe parcursul a 2 saptamani. Dar peste numai 2 zile copiii au inceput sa se planga de mirosul neplacut al legumelor alterate. Unor elevi le era greu sa poarte pretutindeni cate 10 rosii. Mirosul era prea strident si puternic.

 Peste o saptamana invatatorul si-a adunat clasa, i-a ascultat inca o data nemultumirile si i-a spus:

— Toate acestea seamana foarte mult cu ceea ce purtati in inimile voastre, cand nu va plac anumiti oameni. Ura mananca sufletul si il imbolnaveste. Daca nu puteti sa suportati mirosul rosiilor alterate dupa o saptamana, imaginati-va „aroma” amaraciunii si rautatii, pe care o purtati zilnic in inimile voastre! Inima este o gradina frumoasa, care trebuie curatata regulat de buruieni, ceea ce presupune iertarea celor ce v-au suparat. Astfel veti elibera spatiul pentru lucruri intr-adevar bune. Nu luati totul de la viata! Luati doar ceea ce este mai bun!

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.