Legenda mamei – Povestea de suflet

       00.2

    Se spune ca odata, Gingasul- ghiocel isi trudea mintea cu o intrebare.

Ieri, cand tocmai scosese capul din zapada, zarise un copil care tinea in mana un alt ghiocel pe care, spunea el, urma sa i-l daruiasca mamei sale.

Suparat ca nu-si putuse saluta macar fratele mai mare cu care plecase baiatul voios, Gingasul-ghiocel se intreba ce putea insemna cuvantul acesta „mama”, ca sa merite ruperea unei flori atat de superbe cum era el.

Si tot framantandu-si mintea, se gandi sa-l intrebe pe Batranul- ghiocel ce inseamna „mama.

El avea deja 5 zile de cand zarise lumina si sigur trebuia sa stie.

– Batrane-ghiocel, spuse ghiocelul sfios, am o intrebare.

– Ia spune!

– Ce inseamna “mama”?

La auzul acestor cuvinte, Batranul-ghiocel surase.

– Vrei sa stii ce-nseamna „mama”?

– Da, raspunse temator Gingasul-ghiocel.

– Dragul meu, mama este cea mai scumpa fiinta din lume si cel mai pretios cuvant. Fara mama nicio fiinta nu ar exista. E la fel de importanta ca si apa cu care te hranesti, ca si soarele de unde-ti iei lumina, la fel ca aerul pe care-l respiri. Toata lumea ar trebui sa aiba o mama. Ea a aparut din dorinta oricarei vietati de a fi protejata. Este importanta mai ales pentru copii. Fara o mama, nimeni nu le-ar sterge lacrimile de pe obrajori, fara ea nu ar putea creste. Ea este cea care indura toate suferintele si-si duce povara pana la capat. Ea e blanda, iubitoare si rabdatoare. E singura care poate alina durerea, e singura care poate oferi caldura, linistea si pacea oricarui suflet. De aceea a luat nastere mama. Din nevoie. Si cat de trista si de neinsemnata ar fi lumea daca nu ar exista mama, care da culoare si viata la toate cate sunt pe-acest pamant!

– Ce importanta este mama! spuse mirat si incantat Gingasul-ghiocel. Dar deodata se intrista si incepu sa planga cu lacrimi amare. Spuneai ca toate fiintele ar trebui sa aiba o mama, Batrane-ghiocel. Ei, bine, atunci eu de ce nu am una?

– Prostutule, spuse Batranul-ghiocel. Pai, mama ta e zapada! Daca nu-ti tinea ea de cald toata iarna cu haina ei pufoasa, acum nu mai traiai. Iar, tata-ti este soarele care te mangaie cu razele sale duioase in fiecare zi.

– Asa este, spuse atunci inveselit Gingasul-ghiocel. Cu toate astea, sa stii ca tare mi-as dori sa cunosc o mama care sa semene descrierii tale.

– Ei bine, maine sunt sigur ca o vei intalni, raspunse Batranul- ghiocel. Baiatul care tocmai ti-a rupt fratele mai mare, vine in fiecare zi sa culeaga cate un ghiocel pentru mama lui. Asa ca, vezi cum il impresionezi in haina ta sclipitoare si te va alege. Si iti mai spun un secret: cand ii vei saruta mamei podul palmei, sa stii ca vei fi cea mai norocoasa floare din lume.

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

Facebook Comments Box

Un comentariu:

  1. Pingback:Legenda mamei – hoinariprinviață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.