Orele de somn de care au nevoie copiii in functie de varsta

000.8

Toti parintii stiu cat de greu este sa convingi un copil in fiecare seara sa mearga la culcare. Totusi, adultii trebuie sa fie foarte atenti la orele de somn ale copiilor in functie de varsta. Stacy Karlsen, specialist in educatia copiilor, a realizat un grafic al orelor in care copii ar trebui dusi la culcare.

Psihologii explica cum ajungi „sa vezi“ fantome si sa crezi in experie… Stacy Karlsen, specialist in educatia copiilor, a realizat un grafic al orelor in care copii ar trebui dusi la culcare, in functie de varsta. Dupa ce a publicat programul pe pagina personala de Facebook, postarea a fost distrubuita de peste 400.000 de ori, scrie womansday.com.

„Pentru mine a fost un soc faptul ca programul a fost redistribuit de atat de multi parinti. Nu mi-a venit sa cred. Am vazut cum au reactionat oamenii si mi-am dat seama ca acest lucru este foarte util“, a spus Karlsen.

„Am patru copii si mi-a prins foarte bine programul oferit de Flack. Am inceput cu ceva timp in urma stabilirea acestor ore de culcare, in functie de cat de mult somn au nevoie copii. Ma bucur sa vad ca aceasta diagrama are atat de mult succes“, a comentat Meadows Longorio, unul dintre parintii care a distribuit tabelul cu orele de somn.

Pe de alta parte, au existat si parinti care nu au fost de acord cu importanta impunerii unui program de somn copiilor. „Acesta este un fel de program militaresc. Daca trimitem copiii la culcare la ora 19.00 se vor trezi la 4 dimineata. Nu, multumesc! Plus ca, dupa scoala nu vom mai avea suficient timp de petrecut cu ei“, a postat Erica Bodie. 

Medicii recomanda parintilor ai caror copii au varste cuprinse intre 3 si 5 ani sa ii obisnuiasca sa doarma aproximativ 10-12 ore in fiecare zi.

Copiii intre 7 si 12 ani le sunt recomandate intre 10 si 11 ore de somn, iar celor intre 12 si 18 ani 8-9 ore pe zi.

Copiii intre 4 si 12 luni ar trebui sa doarma intre 14 si 15 ore.

Medicii subliniaza ca lipsa somnului isi poate pune amprenta pe sanatatea lor fizica si emotionala, amintind ca, numai astfel le poti asigura copiilor suficienta odihna.

In ceea ce priveste modul in care ii putem convinge sa meraga in pat, medicul pediatru Dr. Jennifer Shu recomanda crearea unei rutine de noapte, care ajuta copiii sa inteleaga ca ziua a luat sfarsit. Printre acestea se numara baia de seara, spalatul pe dinti si cititul unei povesti inainte de culcare.

Sursa:adev.ro

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.