Stii să faci jucarii din hartie?

2

Cate lucruri se pot face dintr-o simpla foaie de hartie? Din 6 pasi iti iese un coif, iar apoi, prin alte sase manevre iscusite, transformi in cateva minute coiful intr-o barcuta. Si inca ceva: poti preface inapoi barca in coif, oricand vrei…

3

 

6

Vapoare de lupta

E un joc clasic, in doi. Fiecare partener isi ia o foaie de hartie si deseneaza cate doua careuri punctate, cu axele pe orizontala numerotate de la 1 la 10, iar axele pe verticala – de la A la J. Fiecare jucator contureaza pe unul din careuri vase de lupta – un cuirasat (n.r. – nava) pe patru patratele, un distrugator pe trei, un submarin pe doua si un alt crucisator pe doua patratele. Al doilea careu ramane gol.

7

Odata ce vasele au fost desenate pe ascuns, fiecare jucator trage cate o lovitura, pe care o semneaza in careul gol – de pilda A4, C8 etc. – in timp ce partenerul sau le noteaza pe careul cu nave si spune daca lovitura a reusit sau nu. Ideea este sa scufunzi vasele adversarului inainte ca ale tale sa fie distruse.

Construieste patrate

E un joc in doi, care pare simplu, dar nu e deloc asa… Desenati pe o foaie de hartie o retea de puncte in forma de patrat. E bine ca laturile patratului sa aiba cel putin zece puncte. Fiecare jucator traseaza, pe rand, cate o linie intre doua puncte.

10

Obiectivul este de a inchide o casuta, desenand ultima latura a unui patratel. Jocul urmeaza pasi simpli, pe masura ce majoritatea liniilor sunt trasate, apoi se fac lanturi de casute, unul dupa celalalt, pana cand reteaua se umple. Fiecare jucator trebuie sa marcheze casutele pe care le-a facut in culori diferite. La un moment dat, merita sa sacrifici un sir mic de casute pentru a castiga unul mai mare.

Sursa:

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.