Un invatator si-a pus elevii sa faca o lista cu oamenii pe care ii urasc. Morala este cu adevarat exceptionala!

00000000000.14

Intr-o zi, invatatorul venise cu o propunere in fata elevilor sai. Le-a zis sa noteze pe o foaie numele tuturor celor pe care ei ii urasc. Cand au finalizat, el le-a zis sa aduca a doua zi o punga cu rosii. Regula era: cate nume – atatea rosii.

Unii au adus cate doua rosii, altii trei sau patru. Au venit copii chiar si cu zece rosii. Atunci profesorul le-a cerut sa poarte cu ei rosiile timp de 2 saptamani. Dar nu trecuse nici cateva zile ca elevii au inceput sa protesteze: cica rosiile miros urat sau ca au putrezit. Unora nu le era usor sa duca zilnic cate 10 rosii.

Mirosul intr-adevar era aspru si deranjant. Peste o saptamana a avut loc noua intalnire cu profesorul, unde el i-a ascultat pe fiecare in parte.

– Acest exemplu seamana extrem de mult cu ceea ce duceti voi in suflet, atunci cand nu va plac unii oameni. Ura raneste spiritul, il face bolnavicios si slab.

Daca nu puteti suporta mirosul urat al rosiilor stricate dupa o saptamana, imaginati-va „aroma” trairilor negative, a ostilitatilor si respingerii ce creste pe zi ce trece.

Inima – este o gradina uimitoare, care trebuie ingrijita tot timpul. Tocmai de asta nu trebuie sa pastrezi o lista cu cei ce nu-ti sunt dragi, mai bine uita-i, lasa-i in voia sortii.  Asta face loc lucrurilor frumoase care ne coloreaza viata si aduc mireasma florilor in gradina sufletului.

Sursa: devorbacutine.eu

Va multumesc,

Psiholog Aina Blagoi

Facebook Comments Box

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.